2. el araç satışında, aldatıcı ve yanıltıcı ilan verenlere karşı para cezası uygulanacak

2. el araç satışında, aldatıcı ve yanıltıcı ilan verenlere karşı para cezası uygulanacak

Son dakika: İkinci el araçlara sıfır liste fiyatından yüksek fiyat belirlenmesi yasaklanırken, kararın ardından internetteki bazı ilanlarda yeni fiyatların 3 sıfır silinerek yazıldığı görüldü. Fırsatçılığa karşı Ticaret Bakanlığı hareket geçti. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı bu tarz ilanları verenler hakkında 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

2. el araçların fiyatının sıfır liste fiyatından yüksek fiyat belirlenmesi yasakladı. Bu karar sonrası bazı internet satış sitelerinde 3 sıfır silinerek yeni fiyatların yazıldığı görüldü. Ticaret Bakanlığı konu hakkında harekete geçerek tüketiciyi aldatmaya yönelik bu tarz ilanlara 300 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

İkinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı. Kararın ardından bazı internet satış sitelerinde, 3 sıfır silinerek yeni fiyatların yazıldığı görüldü.

Ticaret Bakanlığı, söz konusu kurnazlıkla sahte fiyat gösterenlere de aynı cezaların uygulanacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir." denildi.